Maria - ingerasul luptator

Maria - ingerasul luptator

Controale in asteptarea operatiei

In Februarie 2011 am terminat prima cura de CADO, a fost infioratoare, in ultima zi am vazut-o pe Maria murind a 4 oara, cred ca 3 ore a stat intr-o contractura musculara generalizata de am zis ca pana aici ne-a fost. Am trecut cu bine, dar abia dupa 2 saptamani a inceput distractia....aplazie febrila, stat prin spital, 3 antibiotice pe vena...terminat cu febra dar aplazie inca vreo luna etc. La toate astea, echipa medicala s-a repliat si a rediscutat cazul, au mai facut o scintigrafie, o gramada de investigatii si dupa o luna si jumatate de sedinte si discutii se hotarasc sa nu-i mai faca a 2-a cura CADO conform graficului, sa ne lase acasa si sa ne intoarcem la controale la 3 luni pentru monitorizarea tumorii principale si hotararea momentului operator.

Asa au inceput controalele si inca le facem, operatia inca nu s-a hotarat desi este un an de la incetarea chimioterapiei.

Pe 26 martie 2011 am plecat spre casa, oare Maria isi mai cunoaste casuta???

Control - 4 mai 2011 - concluzie - tumora scade, ficatul se vindeca, nu mai sunt noduli masurabili, ne intoarcem dupa 2 luni tot la control, operatia posibil in septembrie.

Control - 4 iulie 2011 - concluzie, tumora mai mica, ficatul neomogen dar in vindecare, ne intoarcem la control in 3 luni.

Control - 6 octombrie 2011 - mergem si la Trousseau pentru un examenn urodinamic, concluzia este ca musculatura vezicii urinare este hipertona si trebuie sa incep sa-i dau oxibutinina, continuam cu sondaje urinare la fiecare 3 ore, in total 5 pe zi. Tot la Trousseau mergem sa vedem si un chirurg ortoped care spune ca momentan Maria este prea mica pentru o operatie de refacere a coloanei, asta se va putea face dupa varsta de 7 ani. Pana atunci ne-au recomandat un siege - moule pe care inca nu am reusit sa-l facem pentru ca presupune sa stam 2-3 saptamani in Franta. La IGR totul este bine, tumora scade, nu vor sa opereze inca, ficatul nu este refacut. Ne intoarcem la control dupa 3 luni.

Control - 24 ianuarie 2012 - mergem numai la IGR, totul este inca foarte bine, scintigrafia a iesit bine (m-a stresat), INCA NU VOR SA OPEREZE!!!! yes!!! m-am bucurat, asta inseamna ca Maria este bine, dar si ca ficatul nu este inca refacut!! Iara la control dupa 3 luni.

Control - 26 martie - 2012 - la IGR - concluzie: remisie completa, nu mai este nevoie de operatie, ramane sa facem controale la 3 luni numai cu CT si catecolamine urinare. La Trousseau - oprim oxibutinina si laxativul, dar trebuie operat tendonul lui Ahile.

Control - 2- 6 iulie 2012 - la IGR si la Trousseau. Am reusit sa facem programare si la ortopedul chirurg marti 3 iulie, si daca se mentine indicatia de operat tendoanele lui Ahile, operatia se va face joi 5 iulie 2012.