Maria - ingerasul luptator

Maria - ingerasul luptator

marți, 12 februarie 2013

Un nou an

In primul rand La multi ani!!! tuturor, un an mai bun ca cel ce abia s-a incheiat, plin de realizari si cu sanatate...evident.
Pasim in noul an cu sperante, cu vise si de ce nu cu veselie, fata de multi altii, desi anumite aspecte ale vietii noastre ne mai umbresc inca existenta, macar noi avem multumirea reusitelor in ce o priveste pe Maria...timpul trece repede pentru noi....dar macar ne aduce bucuria de a o vedea crescand frumos si plina de veselie.
Controlul din iulie de la IGR a fost inca un succes, intervalul de timp a fost crescut intre controale la 6 luni. Asta nu inseamna ca am stat degeaba....am reusit sa gasim in Romania o doctorita care sa-i evalueze Mariei statusul pe urinar, asa ca am facut cistromanometria aici, cistografia pentru evidentierea unui eventual reflux urinar (a iesit ca nu are reflux asa ca am scapat de o operatie), evident analize si ecografii la 2 luni, si nu in ultimul rand operatia pentru equin. Am operat-o pe Maria la picioruse pe 10 septembrie 2012, operatia a decurs bine, fara complicatii, a doua zi am fost externate si tot de a doua zi Maria a inceput sa paseasca pe ghipsul acela enorm. De atunci, cu rabdare, recuperam incet incet tot mai mult, noi miscari, noi grupe musculare incep sa-si semnalizeze prezenta....speranta ca intr-o zi Maria va merge singurica ne sclipeste tot mai viu...
Ianuarie ne-a adus inca un control in Franta, cu toate vestile din nou bune, evaluare si la Spitalul Trousseau unde la fel totul a iesit in continuare pe plus.
De fiecare data ne stresam, de fiecare data mai gasim un nou caz in Franta, copii care se chinuie, parinti disperati sa faca tot ce pot pentru copii lor, copii care-si traiesc ultimele zile...toate fac parte din viata noastra...si tocmai de asta...imi pup si-mi dragalesc copii in fiecare zi...pentru ca am sansa extraordinara de a putea face acest lucru....sa ma bucur de rasetele lor...in timp ce altii plang...sa-i vad jucandu-se in timp ce altii nu o vor mai face niciodata...
Intre timp Maria a inceput gradinita, la inceput la program scurt, pentru ca dupa 3 luni sa inceapa sa si doarma. Este foarte fericita acolo cu toti copii, doamna o iubeste de nu mai poate. Are o personalitate asa de puternica de-i ordoneaza si-i aliniaza pe toti, ii pune la culcare, le face masaj la picioruse....imi povesteste doamna numai dragalasenii despre ea..si cea mai mare bucurie a mea este ca mananca, culmea la gradi papa tot in timp ce acasa abia se atinge de un stropisor de mancarica.
Intr-un cuvant este minunata, creste si ne bucura cu fiecare clipa....asta este Maria....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu